magyar tervezőgrafikusok és tipográfusok társasága

SOCIETY OF HUNGARIAN GRAPHIC DESIGNERS AND TYPOGRAPHERS

TAGJAINK SZÁMA :

A MATT-nak jelenleg
35 tagja van.

Magyar Tervezőgrafikusok
és Tipográfusok Társasága

1012 Budapest,
attila út 105. III./2.
2007 • All right reserved

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome

#KÉP #REGÉNY #HŐS

2015-09-18

Van-e hely a minimál képiség korában a bőbeszédűbb vizuális narratíváknak? Egyre tömörebb jelek, kódok segítségével tájékozódunk, mert az idő szűken mért portéka.

adminna
A kiírás
0 COMMENTS
Hajlandó-e ma a néző képek sorát követni, pláne ha a mondandó sokrétűbb a megszokottnál? Kinek marad ideje és ereje egy nem éppen a szűkszavúságáról ismert műfajban alkotni, amely éppen, hogy a részletekről is szól?

Régi alapkérdés: Kép vagy szöveg? Kép és szöveg? Mennyi kép és mennyi szöveg? Képi igénnyel írt betűk és százrétű hangsúllyal alkotott képek meséje egyben? A verbális és 
a képi közlés közös paradigmája amely két világot köt össze. A látott dolgok érzékisége és a betű absztrakt természete között lehet-e szabad az átjárás? Olyan vonal választja-e őket el, amely kettéoszt, vagy mégis inkább összeköt két világot, hogy belőlük egy harmadik jöhessen létre? Erre keres választ a MATT idei pályázata.

Van-e hőse mai történeteinknek? Kit látunk ma hősnek? Hogyan képzeljük el őt? Meséljünk róla képben és szövegben! A pályázóktól olyan műveket várunk, amely elfér egy álló 70×100 cm-es felületen. Képpel és szöveggel mondjon el az alkotó egy történetet, amelyben megjeleníti a Hőst. A tartalmat, a stílust az alkotó szabja meg. Legyen képpel és szöveggel írt történet, amely több, mint illusztrált szöveg és beszédesebb, mint egy szöveges illusztráció.

Részvételi feltételek:

A pályázaton 18. életévüket betöl­tött természetes személyek, illetve jogi sze­mé­lyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pá­­lyá­zat benyújtására is, de egy pályá­zó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy 1) a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti, illetve, hogy 2) a beadott művet, ha ez az alkotás erre a pályázatra készül, az alkotó nem publikálja sem online, sem offline felületen a kiállítás időtartama előtt. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

Pályázati anyagok beadása:

Adobe Pdf formátumú digitális anyagokat várunk, egy pályázótól max. 5 darabot. A pdf mérete és felbontása 70×100 cm (álló) és min. 150 dpi legyen. A beküldött file-ok neve tartalmazza az alkotó nevét és a mű címét. Ha az alkotó több művet ad be, akkor egy-egy számot is. A file elnevezése nem tartalmazhat ékezetes betűket, nagybetűket, speciális karaktereket, illetve szóközt (például: vezeteknev_keresztnev_cim_01.pdf). A file-okon az elküldés után már nem lehet változtatni. Fontos! A küldés során kérjük megadni az alkotó nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát is. A file-okat az alábbi címre várjuk: picture.novel.hero@gmail.com Abban az esetben, ha az állomány mérete meghaladná az emailben küldhető méretet, kérjük kizárólag WeTransferen (www.wetransfer.com) keresztül küldje.

A kiállításra kerülő anyagok beadása:

A zsűri által, a kiállításra beválogatott munkák nyomtatása, be- és elszállítása a pályázó feladata és költsége. A nyomtatott pályázati anyagokat legkésőbb 2015. október 30-ig, munkanapokon 12-15 óra között, személyesen vagy postán lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába. Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 19-23. II/4. | sabotagegraphic. A plakátokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: #kép#regény#hős.

A pályázat elbírálása és a zsűri:

A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsű­ri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. Pénzbeli díjazás nincs. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében. 
A kiállításhoz kapcsoló­dóan a MATT katalógust 
je­lentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Bányai István a zsűri elnöke, Cserkuti Dávid, 
Szabó Zsófia, Szenteczky Csaba, Szugyiczky István, Tóth Andrej

A kiállítás:

A #kép #regény #hős című kiál­lítás 2015. novem­berében nyílik az legkiemelkedőbb 50 pályaműből. A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díj­átadással együtt kerül megrendezésre.

Szakmai előadások:

A Graphifest keretén belül a MATT szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé.

A pályázati anyagok beadási határideje: 2015.10.12.

Meghosszabbított határidő: 2015.10.19.
   
 
         

UTOLSÓ KOMMENTEK:
Magyar tervezők a Hiiibrand Typography contesten
Eszter Misztarka "Fusion Typeface"
József Gergely Kiss "Grey Typeface"
Roland Rekeczki "Pannonium"
Typogravity 11-13 15:07
Hiiibrand Awards 2012
www.hiiibrand.com/competi...
Typogravity 05-08 14:08
Cégér - Alkotói pályázat 2013
35 multam :(
zerolabor 03-10 13:39
LEGFRISSEBB OLDALAK:
A MATT TAGOK RANDOM MUNKÁI
 
 
Itt a MATT tagjainak véletlenszerűen cserélődő munkái láthatók.
A nyilakkal böngészni tudsz a munkák között. Ha valamelyikre kiváncsi vagy,
a képre kattintva az adott alkotó profil-oldala töltődik be, ahol egy-egy munkát kiválasztva, nagyobb méretben is meg tudod tekinteni azokat.