magyar tervezőgrafikusok és tipográfusok társasága

SOCIETY OF HUNGARIAN GRAPHIC DESIGNERS AND TYPOGRAPHERS

TAGJAINK SZÁMA :

A MATT-nak jelenleg
35 tagja van.

Magyar Tervezőgrafikusok
és Tipográfusok Társasága

1012 Budapest,
attila út 105. III./2.
2007 • All right reserved

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome

Urbánus folklór

2012-07-10

Saját önazonosságunk nem csak az egyén szintjén fontos, hanem kollektív tudatunk is igényli a megkülönböztetést.

adminna
pályázati kiírás
nevezési lap
0 COMMENTS
A lokális hagyományok megtartása egyre nehezebb a gazdasági értelemben föderalizálódó Európa közepén. Közös hajónk azonban nem úszik lassabban, ha ki-ki a maga evezője mellett a számára kedves motívumokkal dísziti a saját kabinját. · Az univerzális és haladó tervezőgrafikai trendek is gazdagíthatók a lokális hagyomány formáival. De mielőtt használjuk, meg is kell értenünk a hagyományt. Az új helyzetben értelmeznünk is kell mindazt, ami az érzékek szintjén ránk maradt. Praktikus célt csak akkor szolgálhat a forma, ha tudjuk, miért kevésbé jó nélküle. · A magyar képi folklór hagyományunk része. Megőrzését nem csak passzív bemutatása, hanem a mai aktív vizuális kommunikáció részeként való alkalmazása is jelentheti. · Téves, sokszor torz vagy közhelyes sztereotípiáktól megszabadulva lehetséges valódi, értékes és élő kapcsolatot létrehozni a múlttal, ellensúlyozva ezzel a manapság divatos kollektív felejtés dominanciáját.

Részvételi feltételek:

A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy 1: a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti, illetve, hogy 2: a beadott művet, ha ez az alkotás erre a pályázatra készül, az alkotó nem publikálja sem online, sem offline felületen a kiállítás időtartama előtt. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

Beadható művek:

Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely képi és/vagy verbális utalással kötődik a címhez. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Csak nyomtatott anyagokat várunk, printen, kiállítható állapotban, kasírozás nélkül. Tárgyakat és egyéb installációkat nem lehet leadni (!). Beadható méret 70 × 100 cm. Egy pályázó maximum 5 darab pályaművel nevezhet. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális reprodukcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (nem pdf!), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

Pályázati anyagok beadása:

Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat szeptemberben, munkanapokon 12–15 óra között, személyesen vagy postán lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába. 
Cím: Anagraphic, 1012 Budapest, Attila út 105. A pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „Urbánus folklór”.

Pályázat elbírálása és a zsűri:

A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban. A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Ducki Krzysztof – a zsűri elnöke, Balás Benedek, Baráth Dávid, dr. Granasztói Péter, Jancsó Áron, Kismarty-Lechner Balázs és Szabó Andrea.

Kiállítás:

Az Urbánus folklór című kiállítás 2012 novemberében nyílik a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér). A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

Szakmai előadások:

A Graphifest keretén belül a MATT a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven zajlanak.

A pályázati anyagok beadási határideje: 2012. szeptember 14. (péntek)

A meghosszabbított beadási határidő: 2012. szeptember 21. (péntek 15 óra)


UTOLSÓ KOMMENTEK:
Magyar tervezők a Hiiibrand Typography contesten
Eszter Misztarka "Fusion Typeface"
József Gergely Kiss "Grey Typeface"
Roland Rekeczki "Pannonium"
Typogravity 11-13 15:07
Hiiibrand Awards 2012
www.hiiibrand.com/competi...
Typogravity 05-08 14:08
Cégér - Alkotói pályázat 2013
35 multam :(
zerolabor 03-10 13:39
LEGFRISSEBB OLDALAK:
A MATT TAGOK RANDOM MUNKÁI
 
 
Itt a MATT tagjainak véletlenszerűen cserélődő munkái láthatók.
A nyilakkal böngészni tudsz a munkák között. Ha valamelyikre kiváncsi vagy,
a képre kattintva az adott alkotó profil-oldala töltődik be, ahol egy-egy munkát kiválasztva, nagyobb méretben is meg tudod tekinteni azokat.